MarktPlaza

Francis Clifford - Amigo, Amigo

86x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Francis Clifford - Amigo, Amigo
1974, A.W. Sijthoff's uitgeversmaatschappij bv
192 pag., harde kaft
isbn 90 218 1104 9
ex-bibliotheek-exemplaar
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'avontuur/thriller/spanning'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
Men zegt nogal eens:'Ben je op zoek naar een oorlogsmisdadiger, ga dan naar Zuid-Amerika want daar hebben zij die de dans wisten te ontspringen een onderkomen gevonden.
Lutz Kröhl, Oberführer bij de S.S., wordt ontdekt door de journalist Anthony Lorrimer in de hooglanden van Guatemala. De journalist vindt er echter niet de verwachte oorlogsmisdadiger, maar een man die gebukt gaat onder enorme schuldgevoelens en zich als tandarts en raadgever van de plaatselijke bevolking alom bemind heeft gemaakt. Moet deze man, waarop de wereld al jaren jacht heeft gemaakt, toch alsnog worden aangegeven? Lorrimer krijgt zelfs geen kans deze vraag voor zichzelf te beantwoorden, het lot beslist...
In dit verhaal voert de schrijver zijn lezer mee naar de climax waar ieder van ons een antwoord op die vraag moet geven.
Clifford is in ons land bekend geworden door de film 'The Naked Runner' met Frank Sinatra in de hoofdrol en een Amerikaans recensent schreef over hem: 'Een schrijver die een beklemmende sfeer weet op te roepen, onvergelijkbaar.'