MarktPlaza

Fotografie Van De 20E Eeuw - Museum Ludwig Keulen

108x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Wie dat boek doorbladert, ziet buitengewoon veel werken die als iconen van de fotografie van de 20e eeuw worden beschouwd. Dat heeft het museum en de uitgever ertoe gebracht om een selectie samen te stellen die zich vooral op deze foto's concentreert en zo eens te meer duidelijk maakt wat voor schatten deze collectie omvat, die in de afgelopen twintig jaar op basis van de aankoop van de collectie Gruber, de collectie Mantz en de nalatenschap van Chargesheimer bijeengebracht werd.

Het boek biedt een overzicht van hoogtepunten uit de fotocollectie van Museum Ludwig in Keulen. Van 175 fotografen, van Ansel Adams tot Joel Peter Witkin, zijn een of twee werken geselecteerd en aangevuld met een kort tekstblok, waarin hun carriere en hun plaats binnen de stromingen van de twintigste-eeuwse fotografie worden toegelicht. Er valt veel moois te zien in het klein formaat boekje, dat in de reeks 'Icons' bij Taschen verschijnt. De collectie is van hoog niveau. De foto's zijn goed gereproduceerd. Negentig procent is zwart-wit en de meeste foto's zijn inderdaad 'iconen' geworden. Daarin zit ook de makke van deze uitgave. Er zitten geen verrassingen in. De oppervlakkige fotohistorische inleiding en teksten per fotograaf maken de publicatie bij uitstek geschikt voor een groot publiek, dat al zappend snel inzicht wil verkrijgen in de fotocollectie van Museum Ludwig en de geschiedenis van de twintigste-eeuwse westerse fotografie. Drs. R. Suermondt

Verzendkosten zijn voor de koper, het boek kan ook worden opgehaald in Almelo. Kijk ook bij mijn andere advertenties! Mirte Lekker Boek (kijk ook op onze site)