MarktPlaza

Foto-finesses-Peter Charpentier

99x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Foto-finesses-Peter Charpentier in redelijk nette staat.
Iedere foto-amateur beoefent de fotografie op een hem eigen wijze. Terwijl de een al tevreden is als 'het er maar op staat', tracht de ander het uiterste aan scherpte en detailweergave te bereiken dat camera en film maar geven kunnen. De een wordt bekoord door het spel van licht en schaduw en wil in waarheid 'schilderen met licht', de ander zal getroffen worden door het eigen karakter van voorwerpen of materialen en dit karakter fotografisch trachten weer te geven.
Weer een ander wil in rake reportagefoto's het typerende van toestanden of gebeurtenissen vastleggen of is in zijn geïmproviseerd atelier avonden lang bezig met het maken van portretten.
Tenslotte zijn daar de liefhebbers die pionieren tot aan de grenzen van het fotografische, waar de natuurgetrouwe weergave bijzaak wordt en men langs fotografische weg nieuwe vormen tracht te vinden.
Voor hen allen is dit 'Foto-finesses' geschreven. Het wil zijn, zoals de auteur het zelf noemt, een logisch vervolg op het 'Prisma-fotoboek' dat reeds voor vele amateurs een gewaardeerde leidraad bij hun hobby is geworden. Verondersteld wordt dan ook bij de lezer een kennis die ongeveer gelijk staat met het in het 'Prisma-fotoboek' behandelde. In 'Foto-finesses' vindt hij dan ook weer tal van praktische tips waarbij, indien nodig, de theoretische achtergrond op eenvouodige wijze verklaard wordt. Op die manier leert hij niet alleen de toepassing van de theorie in de praktijk, maar raakt hij tevens spelenderwijs vertrouwd met allerlei fotografische begrippen die hij in de fototijdschriften of andere vakliteratuur regelmatig tegenkomt.
Verzenden mogelijk, kosten koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties, stripboeken, leesboeken en pockets voor elk wat wils.