Forberg 1907 De Figuris Veneris Des Formes du Baiser

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 50x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback. Forberg, F.-K. De Figuris Veneris Des Formes du Baiser. Paris: H. Daragon, 1907. IV, 284, (3) blz. Formaat circa 23,4 cm, gewicht ongeveer 0,57 kg.
Papier cover met slijtage, beschadigingen met wat verlies aan bovenzijde voorkant. Met een losse folder en een plaat. Op voorkaft staat vermeld Ouvrage accompagné d’un album de 26 planches gravées reproduisant les camées d’Hancarville cités par l’auteur. Dit album ontbreek. Mogelijk komt de hier bijgevoegde losse plaat uit het album. Tekst compleet, onbekend of het boek nog illustraties moet bevatten. Tekst in het Latijn en Frans.
De figuris Veneris - Latijn voor: “Over de vormen van Venus” - is het gepubliceerde commentaar dat de Duitse filosoof en psycholoog Friedrich Karl Forberg op het boek Hermaphroditus gaf.
Antonii Panormitae Hermaphroditus - Latijn voor: “Antonio Palermo’s boek Hermaphroditus” - is een erotisch geschrift uit 1425 van Antonio Beccadelli. Panormitae staat voor dat hij uit Palermo kwam. Het literaire werk is een verzameling van 81 erotische epigrammen die in onverbloemde taal is neergezet .
Forberg becommentarieerde de Hermaphroditus in het Latijn en Grieks. Deze werd in 1824 voor het eerst gepubliceerd als “De figuris Veneris”, een bloemlezing van Antonio Beccadelli's oude Griekse en Romeinse geschriften over erotische onderwerpen. De erotiek in dit handboek, waaronder vele seksuele posities, zijn hierin verzameld en thematisch geclassificeerd. Het wordt als een wetenschappelijk standaardwerk gezien. Referentienummer 11635.

90 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DHL/DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.