MarktPlaza

Forain 1897 Doux Pays EN La Comedie Parisienne - Humor

152x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Forain. Doux Pays. Paris: Librairie Plon, 1897. 209 blz. SAMEN MET: Idem. La Comédie Parisienne. Deuxième Série. Plon: Librairie Plon, niet gedateerd (rond 1897). (8), 188 blz.


Groen leer op rug met letter in goudopdruk op rug. Formaat circa 20 x 14 cm, gewicht ongeveer 1,04 kg. Originele kaften mee ingebonden. Enkele stempels van een boekhandel uit Geneve. Inhoud met wat foxing, enkele bladzijden tweede titel wat smoezelig. Verder enkele veranderingen met potlood. Voor leeftijd nog goed.


Jean-Louis Forain (Reims, 23 oktober 1852 - Parijs, 11 juli 1931), eigenlijke naam Louis-Henri Forain, was een Frans kunstschilder. Hij maakte faam door het tekenen van talrijke karikaturen voor kranten en bladen zoals LOpinion, Le Courier Français, Le Monde Parisien et Le rire satirique. Zijn beste spotprenten tekende hij tijdens de affaire Dreyfus, het proces van Renne en tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een deel van zijn tekeningen zijn nu tentoongesteld in een zaal van het Musée des Beaux-Arts van Reims. Samen met Caran d'Ache richtte hij het tegen Alfred Dreyfus gerichte tijdschrift op genaamd Psst...! Hij was een vaste bezoeker van de salons van Nina de Callias en de gravin van Loynes. Hij nam deel aan de Frans-Duitse Oorlog van 1870, werd vrienden met Paul Verlaine en Arthur Rimbaud en bezocht Edgar Degas en Édouard Manet (bron: Wikipedia).


Boeken geheel gevuld met humoristische illustraties met onderschriften. Belle Epoque Art Nouveau Humor Negentiende Eeuw. Referentienummer 10.233.

140 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt van DPD of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). 
Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.