MarktPlaza

Fokke & Sukke - Het Afzien Van 2003

87x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

In het najaar van 2003 bestaan Fokke & Sukke tien jaar. Wat ooit begon met een afgekeurde kerstcartoon in het studentenblad Propria Cures ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een waar fenomeen in de stripwereld.
Inmiddels zijn er tien Fokke & Sukke-boeken verschenen en is het illustere duo regelmatig te vinden in diverse strip- en studentenbladen, in de VPRO-gids en natuurlijk dagelijks in NRC Handelsblad.
In Het afzien van 2003 komen alle hoogte- en dieptepunten van dit jaar voorbij: het tweede kabinet Balkenende, Bush en Blairs oorlog in Irak, Sars, de Margarita-affaire, de economische malaise in Nederland en de zwangerschap van Máxima.

Een bundel cartoons in zwart-wit met het duo Fokke & Sukke, een eendje en een kanariepietje, in de hoofdrol. Ze geven hun commentaar op de gebeurtenissen en het nieuws van het jaar 2003. De affaire rond Edwin de Roy van Zuydewijn en prinses Margarita, het tv-programma 'Neuken doe je zo', de aanval op Irak, de ophef over de uitspraken van Hirsi Ali, Mabelgate, Sars, de zwangerschap van Maxima, de rel rond Ahold-topman Moberg, de hete zomer, pyjamadagen en de vogelpest zijn enkele van de vele actualiteiten uit 2003 die Fokke & Sukke bespreken. Amusant, humoristisch, melig, origineel, kritisch, politiek incorrect en soms flauw. De Fokke & Sukke-cartoons verschenen eerder in 'NRC Handelsblad', 'VPRO-gids', 'Vrij Nederland' en diverse andere tijdschriften