MarktPlaza

Filmmuseum – De Eerste Wereldoorlog 1914 – 1918 (DVD) Nieuw/Gesealed

80x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Filmmuseum – De Eerste Wereldoorlog 1914 – 1918 (DVD) Nieuw/Gesealed

BCZ/B

De Documentaire Om de wereldvrede

  • Speelduur: 85 minuten

Van 1914 tot 1918 woedde er een wereld brand. Omdat de Eerste Wereldoorlog nauwgezet op film is vastgelegd, kunnen we er ons een goede voorstelling van maken. Cameramannen vergezelden de troepen tot aan het front. Bioscopen vertoonden beelden van legeroefeningen, soldaten in loopgraven en troepenverplaatsingen.
De bioscoopjournaals en korte documentaires maakten het mogelijk grootscheepse propaganda te bedrijven: de vijand moest met alle middelen bestreden worden. Met de beelden mocht dan ook vrijelijk gemanipuleerd worden. Beelden van het heetst van de strijd bleken vaak achter de frontlinies in scene gezet te zijn.

'Om De Wereldvrede' uit 1926 is een verslag van de gevechten en de gevolgen daarvan in Frankrijk en Belgie. De film is opgedragen aan de cameramannen die tijdens de opnamen zijn gesneulveld of ernstig gewond zijn geraakt. Om de authenticiteit te onderstrepen schrijven de makers aan het begin van deze documentaire de volgende tekst: De thans volgende beelden zijn opgenomen tusschen het tijds bestek 1914-1918 door de Film-afdeling van het Franse leger. Er komt in deze film niet een gespeelde of getruqeerde opname voor (...) Alles getuigt van de onweersprekelijke waarheid. In tragischen eenvoud biedt dit filmwerk U een inzicht van de verschrikking van den ergsten aller geesels: De Oorlog.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties