Fiat 127 - Special

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 480x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Niet van toepassing

Omschrijving

Modelreeks: jul 1975 - sep 1983
Aandrijving: Voorwielaandrijving
Bekleding: Skai
Interieurkleur: Zwart
Onderhoudsboekjes: Aanwezig
Aantal sleutels: 3
Motorrijtuigenbelasting: geen
Fiat 127 Special
Charmant, guitig, karakteristiek, compact, zoet en bij ons ingeruild op een Ferrari Mondial: deze origineel Nederlands geleverde (!) Fiat 127 Special uit november 1975 is een kleintje dat grootse harten steelt. Wie niet bestand is tegen het lieflijke karakter van de klassieke Fiat kan met een gerust hart langskomen: de keurig onderhouden en gerestaureerde 127 Special stelt allerminst teleur.
Historie
Deze bijzondere Fiat werd 10 jaar geleden bij een garage in Brabant ontdekt door de voormalig eigenaar: een man die romantische herinneringen had aan zijn eerste auto, ook een (groene) 127 Special, overgenomen van zijn tante. Het was liefde op het eerste gezicht met dit rode exemplaar; een emotionele aankoop werd daarmee definitief gemaakt.
Conditie
Echter… Liefde maakt blind. Herstelwerkzaamheden konden dan ook (helaas) niet uitblijven. Halverwege de 10 jaar dat de eigenaar in het bezit was van deze Fiat, is de hartensteler grondig onder handen genomen. Zowel optisch als technisch werd de 127 nieuw leven ingeblazen: de voorste schermen zijn vervangen, laswerkzaamheden aan de balken uitgevoerd en nieuwe motorpakkingen en keringen gemonteerd.
Slechts wat minuscule blaasjes in de lak en een beschadiging aan de bovenzijde van het stuurwiel verraden de leeftijd van de kleine klassieker. Het resterende is erg netjes en origineel. Sceptici houd je altijd, maar uw voorganger meent dat deze Italiaan niet lekt. Bovendien is de auto hiervoor ook minimaal 10 jaar eigendom geweest van één en dezelfde persoon. Dat zegt iets over de prijs-kwaliteitverhouding…
Achtergrond
In 1971 introduceerde Fiat een mini-hatchback variant op basis van de Fiat 128. De 127 zou qua design en configuratie beter passen bij de vooruitstrevende techniek uit de 128. Het model bleek een schot in de roos, en resulteerde in een Europese Auto van het Jaar award in 1972.
Deze Special uitvoering van de Series 1 is te herkennen aan een gerestylede grille en diverse interieur modificaties. In 1977 volgde de Series 2 en in 1982 de fors aangepaste Series 3. Niet lang daarna, in 1983, maakte opvolger Fiat Uno zijn debuut.
De Fiat 127 is typisch een auto die je hebt voor je leven. Of ten minste 10 jaar. Maar hoe lang je ook besluit er plezier van te hebben, de vorige eigenaar bewijst: ze grijpt je voor altijd.
Met hartelijke groet,
Prins Classics.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.