MarktPlaza

Fernando Savater: De waarde van opvoeden

122x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Fernando Savater: De waarde van opvoeden

Filosofie van onderwijs en wetenschap

Fernando Savater is hoogleraar filosofie aan de universiteit van Madrid en een van de meest gelezen filosofen van onze tijd. Hij verwierf grote faam met talrijke internationale bestsellers, zoals Het goede leven , Vrijheid, gelijkheid, burgerschap , De moed om te kiezen en Het avondtuur filosofie . Met zijn zeer kenmerkende opgewekte enthousiasme presenteert Savater in De waarde van opvoeden een actuele filosofie voor onderwijs en ouderschap.

In dit boek richt hij zich rechtstreeks tot al degenen die verantwoordelijk zijn voor de toekomst van de nieuwe generaties. Daarbij behandelt hij vragen als: wat moeten kinderen leren, hoe moeten kinderen leren, waar ligt de grens tussen vrijheid en discipline, wat moeten wij jongeren bijbrengen over taal en cultuur, over wis- en natuurkunde, over ethiek, over drugs, over seks en over geweld?

De waarde van opvoeden is een hartstochtelijk pleidooi voor het belang van goede scholen, van goed betaalde leerkrachten en van het zorgzame gezin. Zo ziet Savater docenten en ouders samen als de meest noodzakelijke, ja de meest heldhaftige, de meest beschavende, en zelfs de meest menselijke en meest menselijk makende steunpilaren van een daadwerkelijk democratische wereld.

Uitg. Bijleveld, paperback. In goede staat.

kstfil

P150819