MarktPlaza

Ferdinand Oyono - De oude man en de medaille

219x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ferdinand Oyono - De oude man en de medaille
Roman uit Kameroen
De derde spreker-serie (deze serie is een reeks romans uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika)
1982, Het Wereldvenster/Unieboek bv
140 pag., isbn 90 293 9531 1
lichte gebruikssporen
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/literaire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Meka, hoofdpersoon in dit boek, heeft zijn grond aan de priesters 'geschonken' en woont in een armoedig hutje in het dorp.
Meka was de grote gunst ten deel gevallen eigenaar te zijn van een stuk grond waarop de Lieve Heer op een goede morgen zijn oog had laten vallen. Het was een blanke pater geweest die hem op zijn goddelijke bestemming had gewezen. Hoe kon iemand de wil dwarsbomen van Hij-die-geeft? Meka, die inmiddels herschapen was door de doop, had zichzelf weggecijferd ten overstaan van de deurwaarder van de Almachtige.
Uit handen van de franse regeringsafgezant ontvangt hij, vanwege die 'schenking' en vanwege het feit dat hij in de tweede wereldoorlog aan Frankrijk twee zonen heeft geofferd, een medaille. Als hij na een stevige drinkpartij na afloop van de ceremonie door de politie wordt opgepakt omdat hij zich in het gebied van de blanken bevindt, realiseert hij zich dat hij altijd misbruikt is."