MarktPlaza

Fenand van den Oever - Casper van Adel

93x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Fenand van den Oever - Casper van Adel
G.F. Callenbach nv
255 pag.
harde kaft
naam voorin boek vemeld, en ook achterin; kaft wat smoezelig, rug was ingescheurd maar wel geplakt
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"'Ter hoogte van de Harreweg en omendebij pal bezuiden het Oostveen, daar ligt, breed uit, Ruimzicht, het boerenspul van Casper van Adel. Dat is wel oud, maar verre, zeer verrre van gammel. Zoo is 't met het bouwsel, niet minder met de grond en het vee. Op bar bestige lappen land grazen in de zomerdag welgedane koeibeesten, vette melk en smijige boter gevend.'
Op deze wijze begint het boek dat de strijd om de verdeling van het erfgoed
tussen de twee zonen van de hereboer Casper Van Adel beschrijft. Van Adel, opgegroeid in een christelijk milieu, probeert deze strijd te beteugelen.Dit lukt pas als, aan het eind van zijn leven, er van buitenaf een aanval op het grondgebied van de boerderij wordt gedaan. Van hogerhand wordt dan namelijk beslist dat er een nieuwe autoweg over de akkers moet worden aangelegd.
Het is een boek waarin leven en werken van de inwoners van Delfland uit het begin van de twintigste eeuw goed wordt weergegeven. "