MarktPlaza

Faust 1943 Goethe - 1/24 ex met Orig. tekening & Extra Suite

139x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Goethe, Wolfgang. Faust. Paris: Édition du Moulin de Pen-Mur, MCMXLIII (1943). (4), 199, (2) blz. Formaat circa 33,5 cm, gewicht ruim 2,4 kg.
Uitgegeven in een gelimiteerde genummerde oplage van 200 exemplaren. Dit is nummer 20, één van 24 exemplaren gedrukt op velin d’Arches (andere en bevat een originele tekening en extra set van de gravures sur Japon. Het werk bevat 12 gravures buiten de tekst en 30 in de tekst. Deze zijn dus nogmaals (maar dan zonder tekst en extra kleine illustraties onderaan) afgedrukt op Japon. Totaal zouden er dus 42 illustraties in de extra suite moeten zijn. Het zijn er in werkelijkheid 45. Van de drie extra illustraties lijkt er één erg op een illustratie die in het werk opgenomen is. De andere twee zijn duidelijk andere illustraties die kennelijk niet goed genoeg waren om opgenomen te worden in het boek. Aangezien alleen de eerste 28 genummerde exemplaren een extra suite hebben is niet na te gaan of de andere ook 45 illustraties sur Japon hebben of slechts 42 (het aantal illustraties dat dus in het boek opgenomen zijn).
Verder bevat het een originele tekening (ook alleen bij de eerste 28 exemplaren), dit is het origineel voor de gravure op bladzijde 163.
Uitgegeven in losse bladen. Met stofomslag, chemise en slipcase. Slipcase met slijtage. Sommige beschermende transparante bladen ter bescherming van de gravures met vouwen e.d. In goede staat voor leeftijd. Gedrukt in rood en zwart.
Zeldzame Franstalige uitgave (als één van de exemplaren met de extra suite en met originele tekening). Illustraties door (Emeric) Timar. Referentienummer 11455.

500 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,70 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.