MarktPlaza

Familiehuis in Sadina

1733x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Een volledig gerenoveerd huis met ruime badkamer, grote keuken/living en een grote slaapkamer, alles op het gelijkvloers. Een ideale woning voor 2 personen, met optie tot 4 personen.
Aanpalend aan de woning is een gezellige patio, ideaal voor de lange warme zomers in Bulgarije.
De toegang tot het huis is via een poortgebouw met daarnaast een ruime schuur.In de tuin staan verschillende fruitbomen zoals appels, peren, abrikozen, pruimen, peziken …
De badkamer is uitgerust met een douche, WC, en heeft een oppervlakte van 10,24 m2
De keuken/woonplaats heeft een oppervlakte van 17,67 m2
De slaapkamer heeft een oppervlakte van 11,78 m2
De woning is aangesloten op het elektriciteits- en waternet. Internet is aanwezig in het dorp.
Verwarming is via een houtkachel.
- De woonoppervlakte bedraagt 39,31 m2
- Het domein is 800 m² groot.
De woning is recent gerenoveerd en dient enkel bemeubeld te worden.
Rustig gelegen in het plattelandsdorp Sadina, noordoost Bulgarije. Sadina is geen onbekende meer voor  buitenlanders en is voor velen een favoriete vakantiebestemming geworden. Ook meer en meer mensen komen er permanent wonen. Bulgarije is namelijk een goedkoop land. Een toevluchtsoord voor vele Europeanen om hun levenstandaard te verhogen.
Sadina is het ganse jaar goed bereikbaar via de luchthaven van Varna.
De regio wordt vaak vergeleken met het Italiaanse Toscane en is een favoriete vakantiebestemming vanwege het warme zonnige klimaat, een zeer natuurlijk en glooiend landschap. In het dorp zijn winkels, school, dokter, bar, busvervoer en een goede internetverbinding aanwezig. De dorpsactiviteiten bestaan uit landbouw, bijenteelt, en herders die met hun kuddes van schapen, geiten en koeien rondtrekken. Tal van bezienswaardigheden dichtbij en in de ruime omgeving.
Als vakantiebestemming heeft de regio veel te bieden. Romeinse forten, Middeleeuwse grotwoningen en kloosters.
Natuurlijke landschappen met canyons, meren, watervallen en diverse rotsformaties. Unesco Werelderfgoed.
Verschillende natuurreservaten met een rijke fauna en flora, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars
Over Sadina
Het dorp Sadina (district Turgovishte) ligt in Noordoost-Bulgarije en is opgenomen in de gemeente Popovo. Het ligt 18 km ten noordoosten van het gemeentelijke centrum van de stad Popovo en ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de stad Ruse. Het dorp is gelegen op twee hellingen, zuid en oost, in de vallei van de Malak Lom rivier. Een van de versies voor de oorsprong van de naam Sadina is de vallei tussen de hellingen die eruitziet als een vaartuig (in het Bulgaars "sad" / "sadina"). Westelijk deel van het dorp wordt doorkruist door een kleine rivier - Byulbel dere.
Sadina heeft geasfalteerde wegen die het dorp verbinden met de stad Popovo en de dorpen Zahari Stoyanov®, Zaraevo, Lomtsi en Pomoshtitsa. Er zijn agrarische (niet geasfalteerde) wegen naar de dorpen Osenets, Ezerche, Lyublen en de stad Opaka.
Bezienswaardigheden: Er zijn verschillende prehistorische nederzettingen gesticht, Thracische en Romeinse nederzettingen, Thracische heiligdom gewijd aan de Thracische ruiter, middeleeuwse
forten, necropolen, grafheuvels; tempel "Holy Trinity" (uit 1868), een monument voor Russische soldaten omgekomen in 1877; herdenkingscomplex van de inwoners van Sadina omgekomen in de oorlogen