MarktPlaza

European Crown Size Coins HC Mey + oude gravures van munten

136x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover met stofomslag. Mey, J. de. European Crown Size Coins and Their Multiples. Vol. I Germany, 1486-1599. Amsterdam: Mevius & Hirschhorn Int. B.V. 1975. 331 blz. Stofomslag met wat beschadigingen, boek in goede staat. Met 3 losse inlegvellen: Valuations 1975, een blad met illustraties van munten (illustrations to be inserted into the relative blank spaces) en supplement. Numismatiek.

Bijgevoegd:

Een aantal uitgeknipte en op stroken papier aangebrachte oude illustraties, mogelijk gravures, van oude Engelse munten. Munten afgebeeld met o.a. Willem de Derde (koning van Engeland tot 1702), Queen Anne (opvolger Willem de Derde), Charles de Tweede (werd afgezet door Willem de Derde tijdens de Glorious Revolution van 1688), etc. Illustraties zijn moeilijk te dateren, maar ik vermoed achttiende eeuw. Een illustratie ook op het papier geplakt is The Wellington Testimonial, Phenix Park. Men begon hieraan in 1817 en was klaar in 1861. Het was de bedoeling dat er ook een ruiterstandbeeld van Wellington naast gezet zou worden, dat is echter nooit gebeurd. Op de illustratie is echter wel een ruiterstandbeeld direct naast de obelisk te zien (deze illustraties dus vermoedelijk gedrukt tussen 1817 en 1861). Een andere illustratie is van het huisje waar Peter de Grote in verbleef tijdens zijn tijd in Nederland (Zaandam).
Let op: de foto van het boek en de foto van de oude illustraties zijn apart genomen en bij elkaar geplakt om een overzicht te geven. Ik heb hierbij de foto van de oude illustraties in formaat iets verkleind om het passend te maken, in werkelijkheid is de lange strook (in de vorm van een b) hoger dan het boek (35,5 cm, ik zal deze moeten vouwen om het boek als brievenbuspost te kunnen verzenden).

Referentienummer 8613.

25 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,25 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.