MarktPlaza

[Etsen] The etchings of D.Y. Cameron 1924 Nr. 110 van 200 ex

68x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hardcover. Hind, Arthur M. The etchings of D.Y. Cameron. London: Halton and Truscott Smith Ltd, 1924. VII, 43 blz. en 95 platen. Formaat circa 39 cm, gewicht ruim 3 kg.
Uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 200 exemplaren, dit exemplaar met potlood genummerd 110. Leer op rug. Bandtekening in goudopdruk. Bovenzijde bladzijden goud op snede. 
Rug in slechte staat: meerdere stukken (bijna) los en met wat verlies. Slijtageplekken boorden. Voorin een oude ex libris. Boekblok met in rechterbenedenhoek watervlek (niet door etsen). Boekblok met verschillende papiersoorten. Fraaie illustraties. Een boek dat het zeker waard is opnieuw ingebonden/gerestaureerd te worden.
Sir David Young Cameron was een Schots kunstenaar en één van de belangrijkste leden in de Etching Revival beweging. Voor de beurskrach van 1929 beleefde de kunst van het etsen een opleving in populariteit. Cameron maakte hier dankbaar gebruik van door meerdere staten van zijn etsen te maken (van één maakte hij zelfs 28 staten). Referentienummer 11942.

150 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 10,25 euro als aangetekend pakketje met Postnl. Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.