Erry Pieters-Korteweg - Wat Schizofrenie Met Je Doet

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 50x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

165 pagina's

In Nederland lijdt 1 op de 100 mensen aan schizofrenie, een psychiatrische ziekte met een wisselend en meestal jarenlang verloop. Iemand met schizofrenie is in psychotische periodes het contact met de werkelijkheid kwijt; het denken, gevoelsleven en gedrag zijn ernstig verstoord en verward. Het is een ziekte die zich vooral openbaart bij jonge mensen. Schizofrenie is een opgave om mee te leven, zowel voor de client als voor de naastbetrokkenen.

Wat schizofrenie met je doet geeft informatie over deze problematiek. Wat is schizofrenie en wat betekent dat voor jou en je familie? Het boek richt zich zowel op de client als op de mensen die om hem heen staan. Wat het boek bijzonder maakt, is een aantal interviews met clienten die aan schizofrenie lijden en hun naastbetrokkenen. Zij vertellen zelf over hun moeilijkheden. Het boek wil helpen de positie van schizofrene mensen te verbeteren en een bijdrage leveren aan het gesprek tussen clienten, familie en professionals.

[i]Drs. E.S.P. Pieters-Korteweg (1955) is psychiater en psychotherapeut. Zij is werkzaam bij Eleos, stichting voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. De diepte-interviews in dit boek zijn verzorgd door Rianne Kragt, in het kader van haar afstudeeropdracht aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening van de Christelijke Hogeschool Ede.

Erry Pieters is als psychiater verbonden aan de gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Vanuit dat kader probeert zij een betekenisverlening te geven aan het hebben van schizofrenie. In zeven interviews met patienten, familieleden en een dominee wordt ingegaan op wat het betekent schizofrenie te hebben. Vervolgens gaat de auteur in op de historische achtergrond van waanzin, waarbij in vogelvlucht via bijbelcitaten, de Oudheid en de Middeleeuwen de behandeling aangegeven wordt. In het boek is er ook een beknopte uitleg over schizofrenie, maar zij gaat niet in op oorzaken, medicamenteuze behandeling, psychiatrische opnames en dergelijke. Het boek is vooral bedoeld voor patienten en hun omgeving die vanuit een bijbelse achtergrond leven. Het zeer positieve aan dit boek is dat er aandacht aan de beleving van deze ernstige aandoening wordt gegeven.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.