Ernest Pépin - De Man Met De Ivoren Stok (Hardcover/G…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 79x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

187 pagina's

In de drukke Rue Vatable, het hart van Pointe-à-Pitre, valt op een ochtend de mooie zestienjarige Lisa in zwijm. Hoewel haar moeder en tantes haar maagdelijkheid met argusogen hebben bewaakt, blijkt het meisje zwanger. Ze vertelt van haar nachtelijke visioenen, tussen droom en werkelijkheid, waarin een man met een ivoren stok haar inwijdde in de liefde.
Het is het begin van een intrigerende, op een fait-divers gebaseerde roman over Guadeloupe, waarin Pépin in kleurrijk, ritmisch taalgebruik een onvergetelijk beeld schetst van het eiland en zijn bewoners: legendes, mythen, bijgeloof, angst, misdaad en armoede zijn uit dat leven niet weg te denken, evenmin als onverwoestbare levenslust en raadselachtige magie.

Een gemeenschap raakt in de ban van een mythe. Het mooiste meisje van Pointe-a-Pitre op Guadeloupe, de zestienjarige Lisa, blijkt ondanks strenge moeder en tantes ineens zwanger. Ze kreeg visioenen waarin een man met een ivoren stok haar inwijdde in de liefde. Niemand weet wie deze man-met-de-ivoren-stok is maar diverse vrouwen worden dood aangetroffen, weer anderen blijken plotseling zwanger. De jacht op de boosdoener wordt geopend door allerlei kleurrijke figuren. De auteur vermengt mythe en bijgeloof op meesterlijke wijze. In plaats van het karakter van een individu laat hij zien hoe het stadje Pointe-a-Pitre in elkaar steekt. Verschillende personages komen even tot leven maar niemand heeft een hoofdrol. Alles draait om de vertelling, de geschiedenis, en die is spannend en hilarisch. Alles kolkt, bruist en verleidt in een temperament dat Caraibisch moet zijn: het ultieme samengaan van culturen. Een heerlijk boek dat leest als een grote roep om kennis te maken met Guadeloupe. Ernest Pepin (1950) is een van de bekendste auteurs van Guadeloupe, hij schreef romans, verhalen, kinderboeken en poezie. Gebonden; kleine druk.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.