MarktPlaza

Erich von Daniken: Verschijningen

90x bekeken
10 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Erich von Daniken: Verschijningen

Wereldschokkende fenomenen


Jaarlijks trekken miljoenen pelgrims naar Lourdes, Fatima, Banneux en Beauraing, plaatsen waar Maria of andere heiligen verschenen zouden zijn en waar sindsdien talloze zieken op wonderbaarlijke wijze genezen. Waren die verschijningen bedrag, was er sprake van autosuggestie of is de Heilige Maagd Maria werkelijk aan enkele begenadigden verschenen?
Erich von Daniken onderzocht deze merkwaardige fenomenen. Hij verzamelde materiaal over ca 40.000 verschijningen en probeerde daar de overeenkomsten in te ontdekken. Na de uitvoerige bestudering van al het materiaal kwam hij tot de conclusie dat de verschijningen inderdaad voorkomen. Maar hij vraagt zich wel af op welke gronden de rooms-katholieke kerk het alleenrecht daarop claimt. Want verschijningen zijn niet aan een bepaalde religie gebonden. Zij komen voor onder verschillende omstandig heden, binnen alle landen, op alle continenten en binnen andere religies.
Wonderen volgen steeds nà een verschijning. Vele daarvan verklaart de auteur vanuit de huidige stand van de wetenschap, andere uit de psychische gesteldheid van de personen die ze ondergaan. En voor de wonderbaarlijke verschijningen heeft Von Daniken een aannemelijke hypothese die aansluit bij de opzienbarende theorieën uit zijn eerder verschenen boeken.

Uitg. Van Holkema & Warendorf, gebonden met stofomslag. In goede staat.




ksteso
710
P280623