MarktPlaza

[Erasmus] L’Éloge de la Folie 1926 Band Kieffer Gelim Oplage

237x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hardcover. Erasmus. L’Éloge de la Folie. Paris: René Kieffer, 1926. IV, (1), 200, (3) blz. Formaat circa 24 cm, gewicht ongeveer 1,6 kg.
Fraaie band door René Kieffer Paris (voorin oud labeltje). Vol leren band versierd in blinddruk van een vrouw slechts gehuld in netkousen en handschoenen die bellen blaast waarbij één in de vorm van een wereldbol. Band ook versierd in blinddruk op rug en achterplat. Letters op rug in goudopdruk. Bovenzijde bladzijden goud op snede. Gemarmerde schutbladen. De fraaie kleurrijke originele cover en rug mee ingebonden. Band in goede staat voor leeftijd.
Uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 550 of 600 exemplaren. Dit is genummerd 310. De originele oplage bestond uit 50 op Japon, 50 op vélin blanc de cuve met een originele illustratie en een suite in het rood en 450 op vélin blanc de cuve zonder de originele illustratie en zonder de extra suite. Wel staat er nog vermeld dat “Il a été tiré à [art. à 50 exemplaires, en reproduction monochrome, une suite des aquarelles originales de J. Touchet”.
Dit boek heeft achterin 48 platen in monochroom (niet meegenomen in de paginering en aan de achterzijde niet bedrukt). Waarschijnlijk is dit dus één van de 50 boeken met een suite in monochroom. De platen achterin lijken niet voor te komen in het boek maar zijn wel van Touchet. De illustraties in de tekst in krachtige kleuren.
Boekblok in goede staat. Fraaie uitgave. Referentienummer 10285.

750 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro met Postnl (verzekerde verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.