ER WAS EENS EEN GOD - door JAN BLOKKER - platen J.H. I…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 205x bekeken
  • Datum geplaatst 7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Te koop:
ER WAS EENS EEN GOD
Bijbelse geschiedenis met platen van J.H. Isings
Jan Blokker en zonen

Blokker en zonen beschouwen de Bijbel als een erkend cultuurgoed dat veel wordt verkocht en weinig wordt gelezen. Zelfs de Nieuwe Bijbelvertaling (2004) is nog niet begrijpelijk genoeg voor onbevangen lezers.
Blokker heeft de bijbelboeken onder zijn twee zonen (ook historici) verdeeld, bekende en minder bekende verhalen gekozen, voorzien van historisch commentaar en vormgegeven in informatieve en goed leesbare teksten. Het is een zoektocht naar het historische gehalte van de verhalen. Zelfs poezie als spreuken en psalmen ('de slagader van het geloof'') komt aan bod.
Het is een hommage aan de Bijbel; een boek met vaart en zonder omhaal van woorden geschreven. Het formaat van dit boek en de beroemde illustraties (gereproduceerd in zwart-wit) van Isings uit de jaren vijftig geven deze uitgave de uitstraling van een kinderbijbel, maar dan voor volwassenen.
Het resultaat is zeer overtuigend.Met enkele kaartjes, een chronologisch overzicht, een lijst van Bijbelboeken, lijst van illustraties, een literatuuropgave en register.

Uitgave: Contact

Groot formaat,
gebonden hardcover met stofomslag
272 pagina's op uitstekend papier
Prachtige prenten van Isings
In NIEUWSTAAT
(CDJK)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.