MarktPlaza

Eoin Colfer - De Stoerste Jongen Van De Wereld (Hardcover/Gebonden)

88x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

109 pagina's

Eoin Colfer (Eoin spreek je uit als Owen) werd geboren in Wexford, aan de kust van Ierland. Op de basisschool schreef hij al aangrijpende verhalen, bijvoorbeeld over de Vikingen die aan bod kwamen tijdens de geschiedenisles.Eoin studeerde aan de universiteit van Dublin (Ierland), en werkte op verschillende plekken als meester op een basisschool: in zijn geboorteplaats Wexford, maar ook in Italië, Tunesië en zelfs Saoudi-Arabië!Toen in 2001 het eerste Artemis Fowl-boek uitkwam, hoefde Eoin geen les meer te geven en kon hij zich helemaal concentreren op het schrijven van boeken.Een vriendje voor altijd, bijvoorbeeld, een prachtig prentenboek over het verzonnen vriendje Mattie, dat graag een vriendje voor altijd zou willen.Zelf zegt Eoin Colfer over schrijven: ‘Ik zal doorgaan met schrijven totdat mensen stoppen met lezen, of totdat ik geen ideeën meer heb. Hopelijk duurt het nog even voordat een van die twee dingen gebeurt.’Eoin woont in Ierland met zijn vrouw en hun twee kinderen.

Heb jij ook een Oudere broer? Dat is mooi balen! Want oudere broers willen altijd winnen, vooral als het gaat om een grote rode gombeer. Een Wat? Een grote rode gombeer.
Willem baalt ervan dat hij niet altijd zijn verhaal kwijt kan aan zijn ouders. Daarom vraagt hij of zijn opa naar zijn verhalen wil luisteren. Maar wat voor dingen Willem ook meemaakt, zijn opa heeft altijd wel iets ergers beleefd.
Gelukkig weet zijn vader nog een verhaal van vrogeger. Toen Willem drie jaar was, wilde hij niets liever dan ‘de Stoerste jongen van de wereld’ zijn en zo een grote rode gombeer winnen. Maar zijn oudere broer Martin was hem altijd te Snel af. Tot op een dag Willems wens uitkwam-en hij even de Stoerste jongen van de wereld was! Maar Martin pikte het niet en was uit op wraak…
OVER DE VORIGE TWEE BOEKEN IN DEZE SERIE SCHREEF DE PERS:
‘Zijn verhalen barsten van de grapjes.’ ALGEMEEN DAGBLAD
‘De tanden van Kapitein Kraai is grappig en spannend. Als je niet zo’n boekenwurm bent, is het ook iets voor jou. […] Eoin Colfer Schreef al eerder een boek over Willem en zijn vier broers. Het heet Paniek in de bieb en is ook heel grappig.’ NEDERLANDS DAGBLAD

Martin heeft vier broertjes; als hij iets aan zijn moeder wil vragen, dan is er altijd wel een van die broertjes hem net voor. Omdat hij zijn verhaal niet kwijt kan thuis, gaat hij naar zijn opa. Deze luistert naar zijn verhaal, maar hij heeft altijd een verhaal dat net iets erger is. Martin vraagt aan zijn vader of er nooit iets ergs met hem gebeurd is, en krijgt dan een verhaal van vroeger te horen waarbij hij een keer de stoerste jongen van de wereld was, maar daarvoor wel de wraak van zijn broer Martin over zich uitriep. Derde deel over de 9-jarige Willem (Paniek in de bieb, De tanden van Kapitein Kraai*) en zijn familie. Het verhaal in de ik-vorm is op zich eenvoudig, de opbouw van het verhaal is enigszins onevenwichtig. De hoofdpersoon wordt levendig en met de nodige humor beschreven. Opvallend is dat aan het slot van het verhaal de moraal van het boek expliciet door de ik-figuur wordt uitgesproken. De vele illustraties in grijstinten sluiten goed aan bij de vlot geschreven tekst, die in een groot lettertype en met een ruime interlinie is gezet. Uitnodigende omslag. Vanaf ca. 8 jaar.