MarktPlaza

Eoin Colfer - De Russische Connectie (Artemis Fowl) Hardcover/Gebonden

118x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

252 pagina's

Eoin Colfer (Eoin spreek je uit als Owen) werd geboren in Wexford, aan de kust van Ierland. Op de basisschool schreef hij al aangrijpende verhalen, bijvoorbeeld over de Vikingen die aan bod kwamen tijdens de geschiedenisles.Eoin studeerde aan de universiteit van Dublin (Ierland), en werkte op verschillende plekken als meester op een basisschool: in zijn geboorteplaats Wexford, maar ook in Italië, Tunesië en zelfs Saoudi-Arabië!Toen in 2001 het eerste Artemis Fowl-boek uitkwam, hoefde Eoin geen les meer te geven en kon hij zich helemaal concentreren op het schrijven van boeken.Een vriendje voor altijd, bijvoorbeeld, een prachtig prentenboek over het verzonnen vriendje Mattie, dat graag een vriendje voor altijd zou willen.Zelf zegt Eoin Colfer over schrijven: ‘Ik zal doorgaan met schrijven totdat mensen stoppen met lezen, of totdat ik geen ideeën meer heb. Hopelijk duurt het nog even voordat een van die twee dingen gebeurt.’Eoin woont in Ierland met zijn vrouw en hun twee kinderen.

De immer vindingrijke, jonge meestercrimineel Artemis Fowl weet een supercomputer te bouwen met behulp van gestolen elfentechnologie, de zogenaamde Zie-Kubus, die alle aardse computers overbodig maakt. Artemis staat zichzelf een laatste illegaal avontuur toe, en gaat in zee met de Amerikaanse zakenman, met wie hij de computer wil ruilen voor goud – zijn favoriete substantie. De ontmoeting loopt niet bepaald volgens plan: Spiro gaat er met de Zie-Kubus vandoor en verwondt Artemis' bodyguard Butler. Om de in levensgevaar verkerende Butler te redden, ziet Artemis zich gedwongen de hulp in te roepen van zijn oude rivaal Holly Short.
Op miraculeuze wijze redt Holly het leven van Butler, maar er is een probleem: Butler is opeens vijftien jaar ouder geworden. Daarom wordt Butlers zusje Juliet gerekruteerd als tijdelijke bodyguard, en reizen ze samen af naar Chicago om de Zie-Kubus terug te krijgen – en om definitief af te rekenen met Spiro.

In dit tweede Artemis Fowl-deel is de inmiddels dertienjarige Ierse whizzkid op zoek naar zijn criminele vader die ontvoerd is door de Russische maffia. En gelukkig (ook voor de lezer) wordt zijn pad weer gekruist door elf kapitein Holly Short, van de elfBI Lep Unit, een goed georganiseerd en van de modernste snufjes voorzien leger dat o.a. elfen, feeen en kabouters beschermt tegen de mensen. Aanvankelijk denkt Holly dat Artemis en de zijnen weer op oorlogspad zijn, maar dit keer zijn er andere boosdoeners bezig. Artemis en Holly besluiten samen te werken: Artemis zal de elfen bijstaan in hun strijd tegen de kobolds, de elfen zullen Artemis naar Rusland brengen en hem helpen zijn vader te bevrijden. Deel 2 stelt niet teleur, het is (weer) een fantasievol, grappig, en boeiend verhaal dat het midden houdt tussen een Iers sprookje en een hightech sciencefiction-verhaal. Sommige lezers vinden het misschien jammer dat Artemis Fowl niet alleen een jaartje ouder maar ook wijzer is geworden en daardoor wat minder 'slecht' is dan in deel 1 'Artemis Fowl'

Vanaf ca. 13 jaar.