MarktPlaza

Elizabeth DVD

86x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Acteurs: Vincent Cassel Christopher Eccleston Cate Blanchett Eric Cantona Joseph Fiennes Geoffrey Rush Richard Attenborough
Regisseur: Shekhar Kapur Shekhar Kapur

120:00 minuten

In 1554 is Engeland totaal verscheurd door religieuze conflicten. Na de dood van haar katholieken halfzuster 'Bloody' Mary, wordt de jonge protestante Elizabeth tot koningin gekroond. Het land herademt, maar omdat ze veel tegenstanders heeft, moet Elizabeth erg op haar hoede zijn om alle samenzweringen en moordaanslagen van het hof, de kerk en haar naasten te doorzien. Vijandelijke legers staan klaar voor de aanval, tewijl koninklijke aanbidders haar overstelpen met huwelijksaanzoeken die politieke stabiliteit moeten brengen. Elizabeth`s hart ligt echter elders. Samen met haar vertrouwensman Francis Walsingham gaat ze een moedige en bikkelharde strijd aan waarbij ze haar gevoelens en genoegens opzijschuift voor het koninkrijk.

Met haar rol als Koningin Elizabeth I brak Cate Blanchett internationaal door. En terecht: wat een rol! Als jonge vorstin blijkt ze bereid te zijn om over lijken te gaan, maar moet ze haar eigen liefdesleven voor 's lands goed opofferen.Engeland wordt namelijk geteisterd door de godsdienstoorlog tussen het Katholieke en Protestantse deel, en dat leidt weer tot paleisintriges, moordcomplotten en rollende hoofden. Een krachtig en vooral kleurrijk historisch drama, beeld- en beeldschoon.