MarktPlaza

ELFENKONING-MANOEUVRE - Robert Löhr

141x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

ELFENKONING-MANOEUVRE - Robert Löhr
Historische roman. Karakter 2008 (318 blz)
Gebonden met stofomslag
In zeer goede staat
€ 8,95
Verzendkosten voor koper (D/B: 250gr-2kg)
Op een februarimorgen van het jaar 1805 wordt geheimraad Johann Wolfgang von Goethe op het hertogelijk paleis van Weimar ontboden. Daar krijgt hij van Carl August te horen dat deze hem aan het hoofd van een geheime missie wil stellen, die de opdracht heeft de ware koning van Frankrijk te bevrijden uit handen van niemand minder dan... Napoleon. Daarvoor zal hij de Rijn moeten oversteken naar het door de Fransen bezette Mainz.
Niet lang daarna vaart onder dekking van de duisternis een bont gezelschap de rivier over. Goethe heeft zich kunnen verzekeren van het gezelschap van zijn goede vriend Friedrich Schiller en ook de wetenschapper en globetrotter Alexander von Humboldt is van de partij. Naast hen maken het jonge liefdespaar Achim von Arnim en Bettine Brentano en de jonge, onbesuisde toneeldichter Heinrich von Kleist deel uit van dit gemêleerde groepje.
Al snel moeten Goethe en de zijnen constateren dat de opdracht toch lastiger is dan voorzien. Zo zien ze zich niet alleen gedwongen de bonapartisten het hoofd te bieden - ook de royalisten en de romantici zetten hen de voet dwars. De missie ontaardt in een dodelijke jachtpartij dwars door Duitsland tot diep in de schoot van het Kyffhäuser-gebergte...