MarktPlaza

ELEGAST - Agave Kruijssen (Lannoo) (2)

118x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

ELEGAST - Agave Kruijssen
Illustraties: Fiel van der Veen
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 10jr.
Lannoo 2005 (75 blz)
Hardcover
In zeer goede staat
€ 7,95
Verzenden kosten koper: Brievenbuspost (188gr)
ISBN: 9789085680611

Lang geleden trokken sprooksprekers van stad tot stad, van kasteel tot kasteel en van dorp tot dorp en overal waar zij kwamen, vertelden zij hun verhalen. Ze vertelden over koningen, prinsessen, ridders en dappere mannen, vrouwen en kinderen, die in lang vervlogen tijden iets bijzonders hadden beleefd. Zo bijzonder dat zelfs nu nog iedereen graag naar hun belevenissen luistert.
Hun namen klinken ons nog altijd vertrouwd in de oren: Elegast, heer Halewijn, het Vrouwtje van Stavoren, het Ros Beyaart en de Vier Heemskinderen. In deze serie sprookverhalen vertelt Agave Kruijssen hun belevenissen op haar manier.

Ridder Elegast is door keizer Karel verbannen van het hof. Met hulp van de geheimzinnige tovenaar Eenoog wordt hij de schrik van het woud. Geen rijke edele, geestelijke of koopman is veilig voor Elegasts roofridderbende. Alleen keizer Karel heeft niets te vrezen, want ondanks alles blijft élegast hem trouw.
Totdat hij op een dag de rijke bruid van hertog Eggerik overvalt. Wie is die mooie dame in de draagstoel? En wie is die formidabele ridder die hem 's nachts in een duel weet te verslaan? Elegast gaat met hem op rooftocht en komt tot een schrikbarende ontdekking.

Meer titels van Agave Kruijssen:
Razende Roeland, Een ware held (v/a ca. 8jr)
Floris (v/a ca. 11jr)
Het land van de leeuw (v/a ca. 11jr)
De man met het Masker (v/a ca. 12jr)
Vrije val (v/a ca. 12jr)
De keerzijde van de Keizer (v/a ca. 13jr)
Sprookverhalen (v/a ca. 10jr):
’t Ros Beyaard
Merlijn
Walewein
Lancelot
Merlijn
Het lied van heer Halewijn
Reinout van Montalbaan
Het vrouwtje van Stavoren