MarktPlaza

EEN VISIOEN VAN LICHT - Judith Merkle Riley

156x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

EEN VISIOEN VAN LICHT - Judith Merkle Riley

Historische roman

Holkema & Warendorf 1989 (383 blz)

Gebonden met stofomslag

In goede staat

€ 3,95

Verzendkosten voor koper: Pakket of opengeslagen op risico van de koper (250gr-2kg)

De jonge, welgestelde Margaret van Ashbury koestert een alleszins bescheiden wens: zij wil een boek schrijven. Maar Margaret is ‘slechts’ een vrouw, het jaar is 1355 en schrijven heeft zij nooit geleerd.

De nurkse maar niettemin vertederende broeder Gregorius toont zich schoorvoetend bereid haar kleurrijke levensgeschiedenis aan het papier toe te vertrouwen.

Zijn levensdoel is het bereiken van de Ware Nederigheid, maar zijn immer knorrende maag vormt een ernstige belemmering voor verheven gedachten. Ongewild raakt broeder Gregorius gefascineerd door Margarets verhaal, en de lezer met hem. Want op haar eenentwintigste heeft Margaret al een heel leven achter de rug.

Geestig en onbevangen verhaalt zij van haar armoedige jeugd met een vader die haar lastig valt, haar huwelijk met een sadistische echtgenoot die haar tijdens een pestepidemie zwanger en halfdood achterlaat, de visioenen die haar in een onaards licht hullen en de wonderbaarlijke gave van genezing schenken, en – het belangrijkste in haar leven – haar praktijk als vroedvrouw, waaraan door de inquisitie een eind wordt gemaakt.