MarktPlaza

EEN SCHITTEREND GEBREK - Leesboek en/of Luisterboek

65x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

EEN SCHITTEREND GEBREK
door Arthur Japin

Te koop als Leesboek en als Luisterboek

In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan.
Maar hoe?
Wat is er werkelijk gebeurd?
Waarom deed Lucia afstand van haar geluk?
Een schitterend gebrek is háár verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven.

Lucia en Casanova leren elkaar kennen op een feest nabij Venetië, worden verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Maar kort daarna verdwijnt Lucia zonder een woord uit Casanova’s leven.
Vele jaren later ontmoeten ze elkaar bij toeval opnieuw in een Amsterdamse schouwburg, maar zonder dat hij daar op dat moment weet van heeft.
Voor Lucia is de schokkende confrontatie aanleiding tot een reconstructie van de gebeurtenissen.
Haar jeugd in de Veneto, haar kortstondige maar heftige liefde voor Giacomo, de verwoestende ziekte die haar trof, haar vlucht naar Amsterdam en het leven aan de zelfkant waarin ze daar terechtkomt, ze werkt als prostituee. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning uit Pasiano geen verraad was maar juist een daad van liefde.

Het is een pijnlijke geschiedenis die uitmondt in diepe inzichten over de ware aard van de liefde, en die vertelt wordt met een flinke dosid suspens en humor. Het is een intens particuliere getuigenis van de merkwaardige overlevingstocht van een vrouw, doorregen met een fascinerende inkijk in de intellectuele geschiedenis van de 18e eeuw. Wapen jezelf met al het scepticisme dat je in je hebt ....... maar dat je voor het boek zult vallen is ZEKER.

Leesboek
Uitgave: Arbeiderspers
Paperback, 239 pagina's
In uitstekende staat
Priijs: 7 euro

Luisterboek
Uitgave: Rubinstein
Prijs: 7 euro

Leesboek + Luisterboek
Prijs: 10 euro