MarktPlaza

EEN LIEFDE IN LENINGRAD - Paullina Simons

127x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

EEN LIEFDE IN LENINGRAD - Paullina Simons
Roman

THB 2002 (640 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
€ 7,95
Verzendkosten voor koper: Pakketpost (0-10kg)
Leningrad, 1941.
In deze stad van vervallen grandeur, vroeger bekend als St. Petersburg, lijkt de oorlog in Europa ver weg. De jonge Tatiana Metanov woont samen met haar familie in een krap appartement. De harde realiteit van het communistische Rusland maakt het leven van alledag niet gemakkelijk. Maar wanneer Hitler zijn pact met Stalin verbreekt en het land binnenvalt, wordt de situatie vele malen ernstiger. Diep geschokt en volledig verrast door proberen de Metanovs, zoals al hun landgenoten, te redden wat er te redden valt.
Tegen deze chaotische achtergrond van bombardementen, hongersnood en onzekerheid, ontmoet Tatiana de knappe Alexander, officier in het Rode Leger. Hij heeft een licht accent dat zij niet kan plaatsen en verbergt met zijn charmante zelfverzekerdheid een geheimzinnig verleden.
Wanneer de onbarmhartige winter en de blokkade van het Duitse leger de stad in hun greep krijgen, wordt de familie Metanov gedwongen tot wanhopige maatregelen om te overleven. Daarom proberen Tatiana en Alexander hun onmogelijke liefde – even tragisch, ondraaglijk en verwoestend als de oorlog zelf – geheim te houden. Maar de aantrekkingskracht blijkt te sterk.
EEN LIEFDE IN LENINGRAD: een onvergetelijke roman, rijk aan sfeer, drama en historische details, die tot tranen roert en de harten van lezers overal ter wereld heeft verovert. Paullina Simmons schreef, met haar onnavolgbare vertelkunst, Een liefde in Leningrad als eerbetoon aan haar grootouders.