MarktPlaza

EEN DATE MET DE PROFEET - Lisbeth Sommarstrom

71x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

EEN DATE MET DE PROFEET - Lisbeth Sommarstrom
Gebaseerd op de bestseller 'DE PROFEET' van Kahlil Gibran
Synthese 2007 (76 blz)
Vertaling: Dirk Kaars Sypesteyn
Tekstbewerking: Karin Maks en Joke Schat
Illustraties: Joke Schat
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 10jr.
Hardcover
In goede staat
4,95
Verzenden kosten koper: Brievenbuspost (349gr)
ISBN: 9789062710065

Een boek met grote vragen voor kleine mensen

Er was eens een schrijver die Khalil Gibran heette. Meer dan tachtig jaar geleden schreef hij een boek met de titel 'De Profeet'. Het gaat over een wijze man die in een stad woonde en op het punt stond terug te keren naar het eiland waar hij vandaan kwam. Maar voordat de boot hem kwam ophalen, wilden de mensen met wie hij geleefd had nog heel veel van hem weten. Ze stelden hem vragen over allerlei onderwerpen die belangrijk voor hen waren. Vragen waar iedereen vaak over nadenkt maar weinig over praat. Kahlil Gibran was nog jong toen hij zijn boek begon te schrijven en het is in veel verschillende talen vertaald.

Dat had Izzie's moeder haar verteld toen Izzie 's avonds niet kon slapen omdat ze zoveel vragen in haar hoofd had waar ze maar geen antwoord op wist. Haar moeder zei toen dat ook grote mensen niet altijd antwoord hebben op vragen als:
Wat is eigenlijk verliefd zijn? Waar komt verdriet vandaan? Waarom pesten sommige kinderen? Waarom moeten vaders en moeders altijd geld verdienen? 
Izzie's moeder vertelde dat ze zelf nog vaak in 'De Profeet' las als ze antwoorden zocht op moeilijke vragen.

Een date met de profeet is geïnspireerd op het idee van de Zweedse Lisbeth Sommarström die 'De Profeet' van Khalil Gibran voor kinderen schreef met als titel 'Profetens dotter'(vert. De dochter van de profeet). Een boek over moeilijke en leuke vragen waar niet één, maar heel veel antwoorden op te geven zijn.