MarktPlaza

EEN CHRISTELIJKE GNOSIS - C.W. Leadbeater

17x bekeken
15 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK ALB

EEN CHRISTELIJKE GNOSIS
C.W. Leadbeater

"Dan zal de kandidaat aan het houten kruis worden gebonden... Na de derde dag zal hij uit de dood worden opgewekt en naar de hemel worden gedragen om aan de rechterhand te staan ​​van Hem van wie hij is gekomen."

Verrassend genoeg komen deze regels uit een Egyptisch initiatieritueel duizenden jaren voor het christelijke drama. 
Het verbinden van de twee is slechts één fascinerend element in deze diepgaande introductie tot het esoterische christendom, dat vandaag de dag nog net zo actueel is als toen het voor het eerst werd gepubliceerd in 1920. 
De beroemde helderziende Charles Webster Leadbeater was een bisschop van de Vrij-Katholieke Kerk, die de sacramenten bewaart terwijl hij de geschriften met maximale vrijheid interpreteert. 
Hij citeert St. Augustinus zelf die zei dat wat we nu christendom noemen, aan het begin van de mensheid ontstond als de enige ware religie. Om toegang te krijgen tot zijn transformerende kracht, keert Leadbeater terug naar de oorspronkelijke leringen en decodeert zijn verhaal symbolisch als een gids voor directe kennis (Gr: gnosis) van het Goddelijke. 
"Zoals Christus de Godheid achter zich had, zo hebben wij dezelfde kracht, hoewel nog niet volledig ontvouwd," zegt hij. "Niettemin is het slechts een kwestie van ontwikkeling, en die ontwikkeling is zeker." 
Met de autoriteit van een wetenschapper en een mysticus, behandelt hij onderwerpen als de geboorte van Christus in het hart; Gods volkomen liefde; goddelijke genade; engelachtige hulp; de ware betekenis van verlossing; en reïncarnatie en de evolutie van de ziel.

Uitgave: The St. Alban Press - Dit is de Nederlandse vertaling
Paperback, 332 pagina's
In uitstekende staat