MarktPlaza

EEN BEHOUDEN THUISKOMST, idealen in de palliatieve zorgverlening

235x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Veel mensen die geconfronteerd worden met hun naderende dood, willen hun laatste levensfase thuis doorbrengen. ‘Thuis komen en thuis zijn’ is dan ook het thema van waaruit in dit boek palliatieve zorg wordt belicht. Het gaat daarbij eerst en vooral om ‘thuis’ als de eigen woonomgeving. Hoe belangrijk is het om zorg ‘thuis’ aan te bieden? Is thuiszorg tot het einde toe mogelijk en wenselijk?

Maar er zijn nog meer vragen, die verbonden zijn met andere betekenissen van ‘thuis’. Wat als het eigen lichaam geen ‘thuis’ meer is? Hoe kan palliatieve zorg daarop inspelen? Of wat als de psychische gesteldheid vervreemdend werkt, zoals bij dementie? Kan een zorginstelling dan een soort nieuw thuis worden? En misschien is de belangrijkste vraag wel of sterven gezien kan worden als een ‘thuiskomen’.

De bijdragen in Een behouden thuiskomst werpen via het thema ‘thuis’ licht op de uitgangspunten en doelstellingen van palliatieve zorg. Het boek biedt ook wenken voor de praktijk en voor het onderzoek in de palliatieve zorg.

Verzendkosten 2,76 Euro

Kijk ook eens bij mijn andere advertenties om verzending te combineren. Verzending tot 10 kilo al mogelijk vanaf 4 Euro.