MarktPlaza

Eemskruiser 1100 AK

79x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

‘Atlantis’ is de originele bootnaam van deze uitmuntende Eemskruiser 1100 AK.
Deze unieke motorkruiser met de ‘negatieve’ voorruiten werd ‘custom built’ in 1988 aan de toenmalige Duitse bouwheer opgeleverd door Scheepsbouw Schutte in het Nederlandse Groningen.
De bouwkwaliteit valt op : de kieldoos werd opgebouwd in 6mm gewalst staal, de romp en opbouw met 5mm. Een eigen vlakdiktemeting in 2024 toonden aan dat het staal nog steeds in prima staat is met meer dan voldoende dikte.

Atlantis onderging een totale elektro-technische heropbouw in 2024, waarbij alle kabels, zekeringen, schakelaars, omvormer/lader, AGM accu’s, isolatietransfo, zonnepaneel, enzovoorts werden vervangen door Victron.
Tegelijk werd ook het gehele onderwaterschip kaal geschuurd, om met een nieuw professioneel verfsysteem te worden heropgebouwd met drie lagen primer en twee lagen Hempel zelfslijtende antifouling.
Twee nieuwe semi-transparante verswatertanks met in totaal 300 liter inhoud, een nieuw onderwatertoilet, een nieuw RVS zwemplatform met padouck hardhouten inleg en traptreden, een nieuwe VHF marifoon, twee davits en een bijboot werden tegelijk toegevoegd om deze uitzonderlijk mooie kruiser terug voor vele jaren vaarklaar te maken. Ook de gasinstallatie werd gekeurd en aangepast door een erkend gasinstallatiebedrijf, waarvan certificaat.

Met de allures van een waar patrouilleschip vaart Atlantis met haar krachtige en opvallend stille motor en verzwaarde kiel uiterst stabiel, vlot en zuinig.
Het besturen en vooral het manoeuvreren is makkelijk en overzichtelijk dankzij het grote roerblad, de ideale stuurposities en de boegschroef.

Met grote onderscheiding is dit een ideaal motorjacht om de grote en kleine binnenwateren te ontdekken in stijl, comfort en stilte.

Meer info, foto's, doorloopfilm en bezoek aan boord via https://www.nauticus.be/product/schutte-eemskruiser-1100-ak/

Spontane koopimpuls tijdens het bezoek is gegarandeerd.