MarktPlaza

Edward G.E. Bulwer - Lytton - De laatste dagen van Pompeii

89x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Edward G.E. Bulwer - Lytton - De laatste dagen van Pompeii
Historische roman
'margriet~bibliotheek'
De geíllustreerde pers nv
296 pag.
harde kaft
kaft beetje smoezelig/verkleurd
.Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Het verhaal speelt zich af in de stad Pompeii, ten tijde van de uitbarsting van de vulkaan de vesuvius. De schrijver voert zijn lezers binnen in de kring van hooggeplaatste Romeinen, wier handel en wandel boeiend wordt beschreven.
Hoofdpersoon is een jonge Griek, Glaucus. Hij is een sympatieke losbol, die alleen maar ernst kent in zijn liefde voor de knappe, onbedorven Ione, Zij is een wees, opgevoed door een zeker Arbaces, een mysterieuze figuur, uit Egypte afkomstig en priester van de Isis-dienst. Ook Arbaces koestert liefde voor haar en probeert haar op allerlei listige manieren in te palmen, hetgeen hem echter niet gelukt.
Door allerlei intriges weet hij Glaucus uit te schakelen. Deze wordt op beschuldiging van moord, die door arbaces zelf is bedreven, veroordeeld tot een gevecht tegen wilde dieren in de arena. Op het laatste nippertje wordt hij echter gered door het toegewijde, blinde slavinnetje van Ione, Nydia, die de ware toedracht van het misdrijf aan het licht brengt.
Wanneer in het publiek, in woede ontstoken, nu arbaces in plaats van Glaucus voor de wilde dieren eist, vindt de eerste uitbarsting van de Vesuvius plaats. Weliswaar ontsnapt Arbaces daardoor aan de dood in de arena, maar hij komt om in de chaos die op de uitbarsting volgt.
Ione en Glaucus vluchten in een boot de zee op en redden zich zo het leven."

Van alle historische romans, die de Engelsman Bluwer-Lytton heeft geschreven is 'de laatste dagen van Pompeii' altijd de meest geliefde geweest. De reden daarvan is niet ver te zoeken. Deze geboren verteller heeft - precies als zijn tijdgenoot en vriend Charles Dickens - de kunst verstaan om een ontroerende liefdesgeschiedenis te verwerken in een felbewogen verhaal met historische achtergronden.

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)