MarktPlaza

Ed Sheeran - + (Plus) CD

99x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ed Sheeran is inmiddels een naam die bij velen bekend is. Uit het niets was daar in 2011 zijn debuutsingle The A Team, welke een top 10 hit zou worden in Nederland en genomineerd werd voor een Grammy Award voor Song of the Year. Ook zijn op dit album dit hits Give Me Love en Kiss Me te horen.

Invloeden
Ed bracht al eerder 5 EPs uit, maar + is het album dat verantwoordelijk zou zijn voor zijn commerciële doorbraak. + is een album dat tot een bijzonder groot aantal verschillende genres terug te leiden is, en werd onder andere beïnvloed door het hip-hop/folk duo Nizlopi en de Ierse singer-songwriter Damien Rice.

Op het album speelt Ed Sheeran enkel met zijn akoestische gitaar, zonder begeleiding van een band of beats. Zijn teksten gaan over verschillende gepassioneerde onderwerpen, welke hij zingt met een zachte, flexibele stem

Diversiteit
Gedurende het album wisselt Sheeran regelmatig van genre; zo laat hij op Grade 8 R&B invloeden horen vergelijkbaar met Bruno Mars, terwijl tracks als Drunk meer geïnspireerd zijn door folk-hop. Sheeran zingt op nummers als Wake Me Up en Kiss Me veel over zijn zelftwijfel. Ook bezoekt het album zijn duistere kanten op nummers als The City, waarop hij zingt over dakloosheid en waarop Sheeran zelfs beat-boxend te horen is.

1. The A Team
2. Drunk
3. U.N.I.
4. Grade 8
5. Wake Me Up
6. Small Bump
7. This
8. The City
9. Lego House
10. You Need Me, I Don't Need You
11. Kiss Me
12. Give Me Love