MarktPlaza

E-learning Training legionella

324x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Legionella pneumophila is een bacterie die de ziekte legionellose veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen, bijvoorbeeld in een douche of via een sproei-installatie.
De griepvariant (ook wel pontiackoorts) is meestal tijdelijk en van doorgaande aard, de veteranenziekte daarentegen is een chronische longaandoening met mogelijk dodelijke afloop. Voorwaarde voor infectie is dat de bacterie door de neus of de mond wordt opgenomen en zich kan vestigen in de longen. De verspreiding gebeurt dan ook door middel van zogenaamde aerosolen, dit zijn kleine waterdruppeltjes die de bacterie kunnen bevatten en ontstaan door turbulente waterbewegingen. Risicogroepen zijn personen met een verminderde weerstand, ouderen en stevige rokers.

Over de cursus

Deze cursus is voor iedereen die te maken heeft met legionella risico’s en preventie. Je leert gevaarlijke situaties te herkennen, welke risico’s er bij komen kijken en welke beheersmaatregelen je moet nemen. De cursus is uitermate geschikt voor onderhoudsmedewerkers, monteurs en beheerders van installaties.

De cursus bevat de volgende inhoud :

Beginselen legionella preventie;
Wet- en regelgeving rondom legionella;
Gevaren en risico’s legionella;
Risico’s analyseren;
Beheersen van de risico’s en het nemen van maatregelen;
Opstellen van een beheersplan.

Voor meer informatie:

https://safetynet.academy/product/e-learning-training-legionella/