MarktPlaza

E-learning Cursus PGS15

559x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Kennis over de PGS15 is onmisbaar wanneer je in een PGS15 opslag werkt en verantwoording draagt of wanneer je PGS15 opslagen inspecteert. De opslag van gevaarlijke stoffen vereist een bredere kennis van zaken.

In de E-learning cursus Gevaarlijke stoffen in opslag komt niet alleen de PGS15 aan bod, maar ook een breed aantal andere onderwerpen die van belang zijn bij een veilige opslag. De online cursus is ontwikkeld door een landelijk erkend PGS15 specialist en leidt u vakbekwaam op zoals gevraagd wordt in de PGS15 (vakbewaamheid).

Onderwerpen zijn ondermeer:

De wet – en regelgeving omtrent de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS15) en externe veiligheid.
De eigenschappen, de etikettering van stoffen volgens GHS/WM/ADR en de verpakkingen.
Scheiding van stoffen in de opslag.
De opslag van afwijkende stoffen.
Veilig werken met gevaarlijke stoffen in het magazijn.
Brandbestrijding en calamiteitenbestrijding gevaarlijke stoffen.

Met deze cursus doen medewerkers van bedrijven, instellingen en overheden een gedegen – en vooral praktische kennis van zaken op. De cursus bevat een vijf tal modules over de behandelde stof, met na iedere module een aantal praktijkvragen. Na deelname ontvangt de deelnemer, na voldoende resultaat, (d.w.z. 60% of meer goed, op de ingestuurde vragen) binnen 2 weken het Certificaat PGS15 van SafetyNet Educations. De cursus is geschikt voor een breed publiek van medewerkers van laboratoria, ziekenhuizen, magazijnen, produktiebedrijven, vergunningverleners, handhavers etc en heeft een tijdsbelasting (gemiddelde duur) van naar verwachting een 7 uur.