E. Huizingh - Inleiding SPSS/PC+ 4.0 en

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 152x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Eelko Huizingh - Inleiding SPSS/PC+ 4.0 en Data Entry
3e druk, 1993, Addison-Wesley Nederland BV
384 pag. isbn 90 6789 173 8
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'computer/informatica'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"SPSS/PC+ is hét statistische pakket voor de PC, Inleiding SPSS/PC+ 4.0 en Data Entry bestaat uit drie delen; het eerste deel geeft een inleiding in SPSS en Data Entry, deel twee behandelt het gebruik van Data Entry en in deel drie worden de mogelijkheden van SPSS zelf beschreven. Dat gebeurt aan de hand van praktijksessies, waarbij per hoofdstuk aandacht wordt besteed aan onderwerpen als het inlezen en bewerken van gegevens en het maken van analyses. Aan de orde komen onder meer het kiezen van de meest geschikte analysetechniek, het geven van de SPSS-opdrachten en het interpreteren van de uitvoer. De praktijksessies maken dit boek tevens geschikt voor zelfstudie.
De auteur beperkt zich niet tot het uitvoeren van analyses, maar laat ook zien wat daaraan voorafgaat. De mogelijkheden van SPSS en Data Entry worden daarbij behandeld als geïntegreerde onderdelen van het onderzoeksproces. Daarbij wordt aandacht besteed aan onder andere het vertalen van enquétevragen naar SPSS-variabelen, computerondersteund enquëteren, het invoeren van gegevens, het inlezen van andere gegevensbestanden (bijvoorbeeld van dBase of Lotus 1-2-3), het selecteren, aggregeren en sorteren van gegevens, en het hercoderen en berekenen van variabelen."


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.