MarktPlaza

E. Coarer-Kalondan: De wijsheid der Druïden

62x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

E. Coarer-Kalondan: De wijsheid der Druïden


In zijn boek over de Druïden verteld Edmond Coarer-Kalondan over de gewoonten, het geloof en de cultuur van de oude Kelten. Hij beschrijft het dagelijks leven ten tijde van de Druïden. Hij legt uit hoe de Romeinen en het Christendom er langzamerhand in geslaagd zijn de invloed van deze wijzen te elimineren.
Hij vertelt ons echter dat het Druïdisme nog talloze aanhangers telt en dat de wetten en de leer ervan nog niet vergeten zijn. Kenmerkend voor het Druïdisme is de uitwerking van de drievuldigheidsgedachte. De mens (en ook het dier) bestaat uit drie elementen: het grofstoffelijke, het fijnstoffelijke en het onstoffelijke; ofwel: het fysieke, het psychische en het spirituele, die tijdelijk gedurende de slaap, maar definitief met de dood, hun eigen weg gaan.
De twee eerste elementen gaan op in de totaliteit waaruit ze voortgekomen zijn. Aanvankelijk behoudt het astrale element zijn zelfstandigheid, blijft betrokken bij het aardse bestaan en is als zodanig de bron van 'spookverschijnselen', onverklaarbare geluiden, 'polter-effecten' en dergelijke. Het mentale element behoudt - als drager van het karma - zijn individualiteit en blijft voortbestaan.

Uitg. Ankh-Hermes, soft cover. In goede, ongelezen staat.


AH
cc
P010222