MarktPlaza

Dvd *** SEVEN SAMURAI *** Quality Film Collection

12x bekeken
13 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Originele DVD Quality Film Collection

Akira Kurosawa

* SEVEN SAMURAI

Shichinin no Samurai


Seven Samurai speelt zich af in het feodale, 16e-eeuwse Japan, dat wordt geteisterd door oorlogen en rondtrekkende bendes.

De film begint als één van die bendes een dorp aandoet, maar besluit terug te komen voor plunderingen als er geoogst is. Een dorpeling beluistert dit gesprek en de dorpsoudste gaat op zoek naar werkloze samoerai, die het dorp willen verdedigen in ruil voor voedsel.

Zij vinden een oudere, moegestreden samoerai, die sympathie opvat voor de weerloze dorpelingen en op hun verzoek ingaat. Hij rekruteert vijf andere samoerai en één meldt zich zelf aan: de onervaren, maar zelfbewuste Kikuchiyo. De zeven zijn ervaren vechters, maar weten dat zij een grote overmacht moeten trotseren.

Seven Samurai is een epische vertelling waarin kameraadschap, opofferingsgezindheid en individuele moed wordt geplaatst tegenover de gruwelen van oorlog en rechteloosheid. Maar boven alles is Seven Samurai een weergaloze actiefilm, de eerste in zijn soort en volgens velen nog altijd onovertroffen.

Kurosawa's epische meesterwerk is vijftig jaar na dato nog even zinderend als destijds. Kurosawa liet zich ervoor inspireren door de westerns van John Ford. De film kreeg op zijn beurt een remake als western met John Sturges 'The Magnificent Seven'.

Met Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Isao Kimura, Daisuke Kato e.a.


Conditie disc: Zo goed als nieuw
Regio 2
Ned Ondertiteld
Avontuur/Actie
207 min
Vanaf 12 jaar


Bieden exclusief verzendkosten
Verzenden op risico van de koper
Ophalen mogelijk in Haarlem


Verzendkosten NL:
Brievenbuspakje zonder track en trace
Brievenbuspakje met track en trace


Kijk bij mijn advertenties voor meer QUALITY FILM COLLECTION DVD's, en nog veel meer!
GAMES, CD's & DVD Films & Series, meer dan 1000 titels!