MarktPlaza

Dragonfly en de jaren zestig

153x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

door Peter Sijnke.
96 pagina's, geïllustreerd.
 - Belevenissen van een pogroep in een roerige tijd.
CD:
1. Celestial Dreams
2.Desert of Almond
3.Celestial empire
4.Prince of Amboyna
5.Radioprogramma "Vers in het gehoor"

De dichter Hans Verhagen geldt als ontdekker van de popgroep Dragonfly. Hij zag de band eind 1967 in Vlissingen spelen, introduceerde de groep in de Amsterdamse 'sien' en produceerde hun eerste single.
Dragonfly is een waar fenomeen: één van de weinige echt psychedelische bands in ons land, met een bijzondere outfit (beschilderde gezichten, lang voor Kiss!) en een meestergitarist (Rudy de Queljoe) in de gelederen.
Dit boek gaat niet alleen over de belevenissen van de bandleden Johnny, Rudy, Tonny en Huib, het gaat ook over een bijzonder tijdperk. Hippies, Hitweek, Hoepla, Pink Floyd, het popfestival van Rome, posters, het komt allemaal voorbij.
In deze boeiende documentaire komen de late jaren zestig weer tot leven. Door middel van het verhaal van de band en interviews (met onder anderen Hans Verhagen, beeldend kunstenaar Bert Quite en gitarist John Schuursma) en de vele prachtige, vaak niet eerder gepubliceerde foto's.
Als bonus is een cd bijgevoegd, waarop een uniek radioprogramma uit begin 1968 te horen valt (Hans Verhagen leest gedichten, waarbij Dragonfly hem begeleidt), alsmede de singles van de band.

Peter Sijnke is historicus. Hij publiceert regelmatig over popmuziek, onder meer in Platenblad, en schreef eerder het veelgeprezen boek Nederpophelden, pioniers van de popmuziek in Nederland 1960-1970