MarktPlaza

Dr. C.J. Schuurman: Op zoek naar de mens

138x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dr. C.J. Schuurman: Op zoek naar de mens


Het mannelijke en vrouwelijke in oneindig gevarieerde wisselwerking.

Tussen het mannelijke en het vrouwelijke bestaat een wisselwerking die in eenn oneindige variatie tot uiting komt. Die wisselwerking kan pas goed begrepen worden, wanneer men zich rekenschap geeft van de rol die het onbewuste zieleleven speelt bij het contact met zichzelf en de ander. De auteur heeft dat 'onbewuste', het 'nachtbewustzijn' centraal gesteld om aan te tonen hoe daarin de sleutel ligt tot begrip van de mens.

Zijn theorie, die aansluit bij de filosofische bezinning over de mens in de loop dez eeuwen, wordt bijzonder instructief geillustreerd met de interpretatie van enkele dromen en van twee reeksen boeiende tekeningen die op indringende wijze de dynamische werkelijkheid van dat nachtbewustzijn weergeven. Het blijkt dat het aanvankelijke contact tussen dag- en nachtbewustzijn zich kan ontwikkelen tot een soort liefdesrelatie met alles spannende, boeiende, conflictrijke, maar ook gelukkige en bevrijdende mogelijkheden die daarin vervat zijn.

Uitg. A.W. Sijthof, paperback met stofomslag. Lichte vouw in de kaft, overigens in goede, ongelezen staat (doordruk-exlibrisstempel op titelblad).

kst

1804

P010418