MarktPlaza

Dr. B. Delfgaauw: Thomas van Aquino

126x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dr. B. Delfgaauw: Thomas van Aquino

De wereld van een middeleeuws denker

Thomas van Aquino (ca 1225-1274) is zonder twijfel de grootste wijsgeer en theoloog uit. de Middeleeuwen en een der invloedrijkste denkers aller tijden. Zijn persoon en werk hebben door de eeuwen heen veel aandacht getrokken. Dit boek richt zich in de eerste plaats op de filosofie van Thomas, niet zozeer op zijn theologie. Deze komt slechts ter sprake voor zover zij de noodzakelijke achtergrond van Thomas' filosofie vormt, Het boek beoogt deze filosofie op: kritische wijze te benaderen en duidelijk te maken in hoeverre Thomas' wijsbegeerte voor ons en onze problemen nog van betekenis kan zijn.

Prof. Delfgaauw heeft de hoofdstukken gegroepeerd rond de twee thema's God en wereld en Mens en maatschappij. Aan de hand van deze twee hoofdthema's geeft hij een heldere uiteenzetting van Thomas' voornaamste denkbeelden. In het laatste hoofdstuk geeft de auteur een algemene en kritische beoordeling '

Dr. B. Delfgaauw (geb. 1912 té Amsterdam) was; van 1947 tot 1961 docent wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en van 1961 tot 1982 hoogleraar in de wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Uitg. Kok Agora, paperback. In goede staat.

D26

1803

P010318