MarktPlaza

Dr. Adelaïde van Reeth - Encyclopedie Van De Mythologie (Hardcover/Gebonden) Nieuw

65x bekeken
11 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Dr. Adelaïde van Reeth  -  Encyclopedie Van De Mythologie  (Hardcover/Gebonden) Nieuw

BCZ

  • 288 pagina's

De mythologie heeft al sinds onheuglijke tijden als inspiratiebron voor allerlei kunstuitingen gediend. Schilders, beeldhouwers en ook de literatimr hebben zich zeer vaak laten leiden door de figuren en gebeurtenissen uit de mythen van de volkeren uit verschillende delen van de wereld.
In de Encyclopedie van de mythologie heeft de auteur zich niet beperkt tot de klassieke culturen (Egypte, Mesopotamië, Griekenland, Kelten en Germanen), maar ook de mythologie van de oosterse wereld (India, China en Japan), de Indianen van Noord- en Zuid-Amerika (Mava’s, Inka’s) en de primitieve volken (Oceanië, Afrika en het zuiden van Zuid-Amerika) komen ruimschoots aan bod.
In een alfabetisch overzicht worden alle belangrijke mythologische fenomenen (goden, godinnen, helden, demonen en volken behandeld. Daarbij wordt ingegaan op hun functies, de int theologie waartoe zij behoren, hun afstamming en relatie tot andere goden, en eventuele overeenkomsten of samenhang met mythen uit andere cultuurgebieden, iconografie en attributen (de manier waarop verschillende figuren te herkennen zijn) en de belangrijkste sporen die hun lotgevallen en avonturen in allerlei vormen van kunst uitingen hebben achtergelaten.
Kortom, deze Encyclopedie van de mythologie is onmisbaar naslagwerk voor ieder die op reis, bij een museum bezoek, in de literatuur of bij de studie – in aanraking komt met een verwijzing naar een onbekende godheid, held of mythologische gebeurtenis uit welk deel van de wereld dan ook.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties