MarktPlaza

Dr. A. J. Cronin - Twee werelden

89x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dr. A. J. Cronin - Twee werelden
Nv uitgeverij Spaarnestad
191 pag.
wat gebruiksspoortjes
prijs: t.e.a.b (bieden excl. de eventuele porto a.u.b.)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"'Twee werelden' - die van arts en schrijver - biedt in meer dan één opzicht de sleutel tot het werk van A.J. Cronin. Het leert ons zijn ontwikkeling tot de man die miljoenen bewonderd hebben, die lezers over de hele wereld geboeid, bewogen en gesterkt heeft. Het toont ons een persoonlijkheidsontwikkeling die wij reeds vermoedden, maar die nu uitgesproken is.
'Veel motieven uit andere romans van zijn hand treffen we in 'Twee werelden' herleid tot eigen belevenissen opnieuw aan. We ontmoeten hem in de collegezaal, als jong student bezeten van de idee chirurg te worden, en we zien hem zijn praktijk in het mijndistrict van Wales beginnen, een praktijk die maar kort was, maar die hem inspireerde tot 'De Citadel'.' (W.A. Wagener).
Dit is geen gewone doktersroman maet een confectieheld, maar de roman van een jong, eerzuchtig mens, die zijn roeping nog moest zoeken toen hij in de ogen van velen al een held was."