Dorothea Hollatz - De zeven gelukkige dagen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 41x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Dorothea Hollatz - De zeven gelukkige dagen
Spiegelserie
1962, Nv. Gebr. Zomer & Keunings Uitgeversmaatschappij
256 pag.
harde kaft met stofomslag
ouderdomsvlekjes in/aan het boek, af en toe een wat grotere vlek, paar kleine scheurtjes in de stofomslag (waar mogelijk aan de binnenzijde geplakt), achterzijde van stofomslag beetje smoezelig
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Stefanie, dochter van de dorpsarts Dr. Schultheiss, heeft in haar jeugd weinig
liefde ondervonden. In haar schooljaren is er echter één vrouw die bijzonder aan haar gehecht is: de wonderlijke Miss Durken van het tijdschriftenstalletje aan het strand. Deze grote vriendin van 'Steffi', een in eigen ogen wereldwijze vrouw die in 'de taal der sterren' gelooft, legt - hoe goed ze het overigens ook met haar
troetelkind voorheeft - in het hart van het meisje het zaad van de gevaarlijke
gifplant der astrologie.
Stefanie raakt meer en meer verslaafd aan de daghoroscopen van het populaire
blad 'de zeven gelukkige dagen'. Het is aanvankelijk een min of meer onschuldig spel de 'profetie van de dag' te raadplegen, maar weldra begint het ernst te worden.
Ook in haar huwelijk met de student Jürgen Lohmeyer, de kostelijke optimist met
zijn gezonde levenskijk, kan Stefanie van haar bijgeloof geen afstand doen. De bodem begint te wankelen. Als haar man, die intussen ingenieur geworden is, bij een ongeval om het leven komt, staat zij radeloos met lege handen. De sterren troosten haar niet. Eerst het verlies van haar kind op een dramatisch ogenblik van haar leven, brengt Stefanie tot bezinning. Ze moet erkennen dat ze zich heeft laten bedriegen en dat alleen het geloof in God troost kan bieden in de laatste eenzaamheid.."


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.