MarktPlaza

Dora The Explorer – Deel 19 (DVD) Dora DVD Collectie

88x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Dora The Explorer – Deel 19 (DVD) Dora DVD Collectie

3 spannende avonturen van Dora:

Een Brief Voor Zwieber
Het Toverwoord Alsjeblieft
Dora Redt De Voetbalwedstrijd

Alle leeftijden
Taal: Nederlands
Tijdsduur: 24 minuten per aflevering

Dora (Engels: Dora the Explorer) is een Mexicaans en Amerikaans animatie-kinderprogramma dat in Nederland sinds 3 maart 2003[1] wordt uitgezonden in het programmablok Nick Jr. (voorheen Kindernet) van Nickelodeon. In Vlaanderen ging de serie in première op 16 februari 2004 bij de verplaatsing van Nickelodeon van TMF naar MTV. Ook is er een Dora-computerspel verschenen.
De series zijn gemaakt door Chris Gifford, Valerie Walsh en Eric Weiner. Een pilotaflevering werd gemaakt in 1999 en in 2000 werd het een reguliere serie.
De kijker moet Dora helpen om de goede weg te vinden door antwoorden te vinden op vragen en problemen. Samen met de kijker, haar aapje Boots en haar pratende rugzak en pratende kaart vindt ze altijd de goede weg. Dora is erg nieuwsgierig en wil alles weten over de dieren, bloemen en planten van het oerwoud.
De tekenfilm speelt zich af in de jungle van Zuid-Amerika. Als Dora op avontuur gaat, draagt ze voor de zekerheid altijd haar rugzakje met survivalbenodigdheden met zich mee. Bovendien kan ze altijd terugvallen op De Kaart, een zingende plattegrond.
Dora spreekt Nederlands en Engels, omdat ze tweetalig opgevoed wordt. In dit programma kunnen door de jonge kijkers ook de eerste woorden Engels geleerd worden. In de oorspronkelijk Amerikaans-Engelse versie spreekt Dora enige woorden Spaans. De Nederlandse versie is gemaakt door Creative Sounds BV.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties