DOORZICHTIGE DINGEN - Vladimir Nabokov

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 41x bekeken
  • Datum geplaatst 5 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

DOORZICHTIGE DINGEN
Vladimir Nabokov

De hoofdpersoon in het boek is Hugh Person.
Hij is het geesteprodukt van Nabokov, die zowel commentariërend als parodiërend aanwezig in het boek aanwezig is.
Hugh Person heeft acht jaar geleden, als employé van een Amerikaanse uitgever, een bezoek gebracht aan Zwitserland, waar hij de auteur R. moest bezoeken in verband met diens werk aan de roman Tralatitions.
Tijdens dit bezoek ontmoette hij de beeldschone Armande, met ei hij trouwde. Op huwelijksreis in Stresa dwong zij hem tot halsbrekend geveltoerisme, ook in verband met een hotelbrand.
Eenmaal met zijn bruid terug in Amerika, droomde hij op zekere nacht dat een meisje uit een brandend huis wilde springen. Hij probeerde haar tegen te houden, werd wakker, en vond Amande gewurgd op de grond liggen.
Na een periode van detentie en psychiatrische zorg keert hij terug in de wereld om op de desbetreffende lokaties de wat verkeerd uitgevallen combinatie van droom en werkelijkheid te onderzoeken.
Talrijke voorbeelden van wat Nabokov 'het incomplete toeval' noemde ontmoet hij op zijn weg die uiteindelijk leidt naar een tragische climax.

Deze uit 1972 daterende roman behoort ongetwijfeld tot de beste Nabokovboeken uit de de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Uitgave: Elsevier
Paperback, 146 pagina's
In uitstekende staat
(CDJK)Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.