MarktPlaza

Dirk Bogarde - Jericho

120x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dirk Bogarde - Jericho
1992, Uitgeverij BZZTôH
238 pag., isbn 90 6291 774 7
harde kaft
ex-bibliotheek-exemplaar
met kleine gebruikssporen, ook zag ik 2 woorden in het boek doorgestreept (maar ze zijn nog wel te lezen)
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/lit. romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"William Caldicott is schrijver, vader van twee kinderen en staat op het punt een echtscheidingsprocedure te beginnen. Alsof dat nog neit gecompliceerd genoeg is, ontvangt hij ook nog een cryptische brief en een sleutel van zijn broer James, van wie hij al jaren vervreemd is.
In een afgelegen dorpje in de Provence staat 'Jericho', het huis van James. William kan het zonder meer betrekken, de huur is al voor drie jaar voldaan - bovendien lijkt het erop dat James voorgoed verdwenen is.
William gaat op het voorstel in en reist naar de Provence, waar hij stukje bij beetje het complexe en mysterieuze leven van zijn broer ontrafelt. Langzaam komt hij op een spoor dat vervaagd is door geheimen en overschaduwd wordt door voortdurende dreiging. William ontdekt niet alleen dat zijn broer vermoedelijk getrouwd was, maar ook dat hij nauwe contacten onderhield met een verlamde succes-quteru. De grootste schok is echter de ontdekking dat James bovendien een verborgen seksueel leven leidde dat iedere verbeelding tart, zelfs die van de schrijver William.
Terwijl William het geheimzinnige leven van zijn broer in kaart probeert te brengen, is hij op zoek naar de sleutel tot zijn eigen verleden van een vastgelopen huwelijk. Maar wanneer hij verliefd wordt op een andere vrouw, vat hij de moed op om een nieuw leven te beginnen.
'Jericho' is het intrigerende verhaal over de kloof tussen ideaal en waarheid, tussen verwachtingen en werkelijkheid, maar bovenal het verhaal van een schrijver die gefascineerd is door het bizarre. Het is tegelijkertijd een hommage aan de Provence en een parabel over het neerhalen van de broze muren van Jericho, die schijnbaar veilige verblijfplaats. Door de directe stijl waarin gevoel voor humor gecombineerd wordt met oprechte betrokkenheid, raakt de lezer ervan overtuigd dat dit verhaal vol verrassingen niet alleen had kunnen gebeuren, maar ook werkelijk plaatsvindt."
Dirk Bogarde was aanvankelijk vooral bekend als acteur: hij speelde in meer dan zestig film, waaronder 'The Servant' en 'Death in Venice'. De laatste jaren legt hij zich meer toe op schilderen en vooral op schrijven.
Inmiddels schreef hij een vierdelige autobiografie en meerdere romans die unaniem geprezen werden. 'Jericho' prijkte in Engeland wekenlang op de eerste plaats van de Engelse best-sellerslijst.