MarktPlaza

Dina Cheney - Proeven (Hardcover/Gebonden)

80x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

fijnproeven met vrienden - leer je favoriete smaken kennen en beoordelen

256 pagina's

De meest smaakvolle gids voor genieters. Ontwikkel een ultiem gevoel voor aroma's, geuren en texturen. Proeven leert je eten als nooit voorheen.;;;Boordevol ideeën om smaaknuances te waarderen en te onderscheiden. Met bruikbaar advies over kiezen, serveren en proeven van producten als chocolade, wijn of honing.;;;Beschrijft 10 verschillende proefsessies tot in het lekkerste detail. Zo organiseer je proeverijen als een kenner en toon je je vrienden de geheimen van het savoureren.
Zout of zoet? Ruw of verfijnd? Extra ongezuiverd of langzaam gerijpt? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, Proeven toont je hoe je je smaakpapillen in verzoeking brengt en hoe je je smaak kunt verwennen. Schotel jezelf en je vrienden een feestmaal van buitengewone smaken voor en deel het genot.

Met dit boek wil de freelanceschrijfster en gastvrouw van talrijke proeverijen, een handleiding bieden om tot een gefundeerd smaakoordeel te komen. In een eerste hoofdstuk doet zij de grondbeginselen van het proeven, diepteproeven en de organisatie van proeverijen uit de doeken. Daarna komen hoofdstukken over wijn, chocolade, kaas, honing, thee, olijfolie, vleeswaren, balsamicoazijn, appelen en bier. Eerst worden telkens de geschiedenis, origine, het productieproces en de varieteiten van de producten uit de doeken gedaan. Daarna wordt uitgelegd hoe je het beste verschillende varieteiten aankoopt voor een vergelijkende proeverij. Vervolgens worden enkele gerechtjes en menu's gepresenteerd. Ten slotte volgt een stappenplan voor de organisatie van de proeverij, een chronologie van de verschillende stappen bij het proeven, een proeverijrooster en een glossarium. Dat alles wordt verlucht met kadertjes en mooie kleurenfoto's. Dit boek werd met veel zorg, inzicht en kennis samengesteld en biedt een uitstekende en helderuitgewerkte leidraad bij de organisatie van proeverijen. Met register.