MarktPlaza

Dick Douwes - De islam in een notendop

75x bekeken
4 maanden geleden geplaatst
Geen afbeelding beschikbaar

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Dick Douwes - De islam in een notendop wat iedereen over de islam moet weten
De islam is een zeer gevarieerde religie, veel gevarieerder dan buitenstaanders denken, en ook meer dan veel moslims denken. Dat moslims de laatste jaren nogal eens negatief in het nieuws zijn gekomen, heeft de reputatie van de islam in Nederland geen goed gedaan.
In De islam in een notendop brengt Dick Douwes de niet-islamitische lezer basiskennis bij over de islam, zodat deze beter kan begrijpen en zelf kan oordelen.

recensie
Auteur (1957) is hoogleraar niet-westerse geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef onder andere over heterodoxe stromingen in de islam en islamitische geschiedenis. Met dit boek wil hij niet-moslims basiskennis bijbrengen over de islam, dit om vooroordelen op te heffen en het negatieve imago van de islam zoals dat vaak uit het nieuws naar voren komt, te veranderen. Hij doet dit door inzicht te geven in historische en hedendaagse ontwikkelingen en achtergronden. Naast een algemeen overzicht komen onderwerpen aan de orde als: geloofspunten, riten en voorschriften, Mohammed, de koran, tekst en gezag, mystiek en heiligen, wet en samenleving, huwelijk, gezin, feminisme, hoofddoek etc. Vooral interessant zijn de laatste hoofdstukken: 'Politiek en geloof' en 'Islam in Europa en Nederland.' Een helder, hedendaags overzicht over een blijvend actueel onderwerp. Voor niet-moslims en voor geinteresseerde moslims. Ook voor hbo en universitaire opleidingen (journalistiek).
Nederlands - Paperback 4,75